نیازمندی دولت هند به واردات موادخام نساجی
دولت هند برای موفقیت در بازار جهانی نساجی و حفظ آمار افزایش صادرات در سال ۲۰۲۲ نیازمند واردات مواد خام است.
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا، صنعت نساجی و پوشاک هند یکی از بزرگترین صنایع جهان است و سهمی کلیدی در سبد صادراتی این کشور دارد و حدود ۱۲ درصد از درآمد صادراتی را به خود اختصاص میدهد .
کشور هند برای موفقیت در بازار جهانی نساجی به مواد خام وارداتی مانند الیاف مصنوعی (MMF)، پنبه الیاف بلند (ELS) و سایر مواد خام برای منسوجات فنی وابسته است و طرح تشویقی مرتبط با تولید از سوی دولت هند (PLI) ، که آن را با هزینه ۱۰۶۸۳کرور روپیه تصویب کرده است میتواند آنها را در این امر یاری دهد و باعث توسعه منسوجات فنی این کشور بشود.
درآمد خالص صادرات هند در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت چرا که به جهت رشد صادرات، واردات مواد خام نیز روند صعودی را به دنبال گرفت و افزایش داشت. بنابراین این کشور برای حفظ رشد صادرات، مقدار زیادی ارز خارجی را صرف مواد خام کرده است.
واردات نساجی و پوشاک هند از ۵.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ به ۸.۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ رسید. از آنجایی که واردات در سال ۲۰۱۹، ۸.۳ میلیارد دلار بوده است می توان کاهش واردات در سال ۲۰۲۰ را ناشی از مشکلات اقتصادی برای صادرات و واردات در این سال به دلیل شیوع بیماری کرونا د نظر گرفت. همچنین واردات در ژانویه تا آوریل ۲۰۲۲، ۳ میلیارد دلار بوده است که با توجه به این مدت زمان کوتاه سه ماهه احتمالا در پایان سال ۲۰۲۲ شاهد افزایش این مقدار نیز خواهیم بود.
در ارتباط با صادرات نساجی و پوشاک نیز شباهت کلی به واردات این بخش دارد به طوری که صادارت آنها از ۲۹.۷ دلار در سال ۲۰۲۰ به ۴۱.۵ دلار در سال ۲۰۲۱ افزایش داشت. که به طور کلی این آمار نشان از افزایش بخش تجاری پوشاک هند در ۲ سال اخیر دارد.
هند در سال ۲۰۲۱ با سهم بازار ۴ درصد جایگاه چهارم را در صادرات جهانی نساجی به دست آورد، اما چین علیرغم روابط فزایندهاش با جهان غرب که بزرگترین بازار این بخش است، همچنان نقش اول را در بازار نساجی و پوشاک را بازی میکند.