نگاهی بر آخرین آمار پوشاك و نساجي پاکستان
ارزش صادرات منسوجات و پوشاک پاکستان در جولای ۲۰۲۲ و در ماههای جدید ۲۰۲۲-۲۳ (جولای تا ژوئن) تنها ۰.۶۷ درصد افزایش یافت.
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا، در سال مالی ۲۰۲۱-۲۲ منتهی به ۳۰ ژوئن، صادرات پارچه و پوشاک از پاکستان با ۲۵.۵۳ درصد افزایش به ۱۹.۳۲۹ میلیارد دلار نسبت به ۱۵.۳۹۹ میلیارد دلار در سال مالی قبلی رسید. نساجی در پاکستان طی دهه های اخیر نقش مهمی در درآمدزایی و اشتغال جوانان و مردم این خطه داشته است و به گفت کارشناسان این حرفه با وجود فراز و نشیب های زیاد همچنان به عنوان ستون فقرات صنایع این کشور به شمار می رود.
به گزارش گروه بینالملل ، صنعت نساجی از زمان استقلال پاکستان در سال ۱۹۴۷ میلادی تاکنون، یکی از قدیمی ترین و بزرگترین صنایع مادر در این کشور به شمار می آید. این کشور، هشتمین صادرکننده منسوجات نساجی به آسیا است. همچنین این بخش، بزرگترین صنعت تولیدی و اشتغالزای پاکستان و به عنوان نماد استفاده از کالای تولیدی داخل مطرح است. ۵۷ درصد از صادرات صنعتی پاکستان را تولیدات نساجی تشکیل می دهد.
بر اساس آخرین دادههای اداره آمار پاکستان، این کشورآخرین دوره مالی سال ۱.۴۸۱ میلیارد دلار از صادرات نساجی و پوشاک درآمد داشته است، در حالی که این مقدار نسبت به سال گذشته و در همان بازه زمانی ۱.۴۷۱ میلیارد دلار بوده است.
در این دوره، صادرات لباس بافتنی ۱۰.۷۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به ۴۳۴.۹۲۶ میلیون دلار رسید، صادرات پوشاک آماده غیر بافتنی هم با ۱.۱۴ درصد افزایش به ۳۰۴.۵۷۵ میلیون دلار رسید.
در میان منسوجات، صادرات نخ پنبه با بیشترین کاهش نسبت به سال گذشته و با ۲۰.۵۹ درصد کاهش به ۷۱.۳۶۴ میلیون دلار در جولای ۲۰۲۲ رسید.
در مورد سایر محصولات نساجی نیز صادرات پارچه پنبه ۱.۴۲ درصد افزایش یافته و همان دادهها نشان میدهد که صادرات لباس خواب با ۳.۵۵ درصد کاهش به ۲۵۳.۹۹۱ میلیارد دلار در این دوره رسیده است.
از سوی دیگر، واردات الیاف مصنوعی با کاهش ۳۵.۶۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۵۹.۳۸۴ میلیون دلار رسید.
در همین حال، ارزش واردات ماشین آلات نساجی توسط پاکستان با کاهش قابل توجهی ۴۲.۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۳۷.۴۷۳ میلیون دلار شد.