بی شک یکی از مزیتهای صنعت نساجی و پوشاک، کمک به رونق اقتصادی کشورها است. کشورهای فعال در این حوزه بر صادرات محصولات خود بسیار تمرکز دارند زیرا صادرات نساجی و پوشاک یکی از منابع مهم درآمد ارزی است. هدف این کشورها تصرف بازار جهانی برای اطمینان از حفظ جایگاهشان در تجارت جهانی است.
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا، در ذیل ۱۰ کشور مطرح صادرکننده در زمینه نساجی و پوشاک با رتبه ۱ تا ۱۰ معرفی میگردد.
۱۰- اسپانیا
یکی از بزرگترین صنایع در اسپانیا، تولید نساجی و ماشین آلات این حوزه است. از ریسندگی، بافت لباس گرفته تا رنگرزی و تکمیل، کشور فعالی است. اسپانیا دهمین صادرکننده بزرگ با ارزش حدود ۲۰٫۲۰ میلیارد دلار است. تجارت حوزه نساجی توانسته کشور اسپانیا را به منطقهای برتر در دنیای مٌد تبدیل کند و اسپانیا به طور پیوسته و مستر راه ترقی را طی میکند تا به قلههای جدیدی از دنیای مد و نساجی برسد.
۹- هنگ کنگ، چین
صنعت نساجی هنگ کنگ به دلیل پارچههای رنگ شده و چاپ شده خود مشهور است. همچنین، این کشور یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان نخ، جین و ریسندگی پنبه است. هنگ کنگ با ارزش صادراتی ۲۰٫۴۳ میلیارد دلار، نهمین صادرکننده بزرگ نساجی و پوشاک در جهان است.
۸- ایالات متحده آمریکا
ایالات متحده یک تولیدکننده و صادرکننده مواد خام نساجی، پارچه، نخ، پوشاک و سایر محصولات نساجی رقابتی جهانی است. ایالات متحده با ارزش صادرات حدود ۲۷٫۱۴ میلیارد دلار، هشتمین صادرکننده بزرگ منسوجات است. قدرت منسوجات ایالات متحده در پارچههای غیر بافته، تخصصی و صنعتی، منسوجات پزشکی و پوشاک محافظ بسیار است. همچنین، ایالات متحده از نظر فنی در بخش نساجی و پوشاک بسیار پیشرفت کرده است که سبب شده تا سرمایهگذاریهای کلانی در بازار نساجی ایالات متحده انجام شود.
۷- ترکیه
صنعت نساجی و پوشاک ترکیه با قابلیت رعایت استانداردهای بالا و طیف وسیعی از محصولات، نقش مهمی در تجارت جهانی نساجی دارد. تولید و صادرات ترکیه از کالاهای با ارزش افزوده پایین به اقلام تولیدی با ارزش افزوده بالا و کالاهای مد روز تغییر یافته است. ارزش صادرات صنعت نساجی ترکیه به ارزش ۲۷٫۵۶ میلیارد دلار رسیده است. از رازهای موفقیت ترکیه در این حوزه عوامل متعددی همچون طراحی شگفت انگیز، راهحلهای پیشرفته، ظرفیت تولید پویا و انعطافپذیر، دغدغه کیفیت بالای محصولات، رعایت سلامت و پایداری (زیست پایدار محصولات)، است که از این طریق صنعت نساجی و پوشاک خود را ارتقاء داده است.
۶- ایتالیا
صنعت نساجی ایتالیا در دنیای مد و پوشاک پیشتاز است. ایتالیا طیف وسیعی از الیاف با پنبه، کتان، ابریشم و پشم را تولید میکند. صنعت نساجی ایتالیا با ارزش صادرات حدود ۳۶٫۵۷ میلیارد دلار رقم بالایی را از آن خود کرده است. تأکید ایتالیا بر روی فناوریهای نوآورانه است که ساختار تولید اصولی ایجاد میشود. نوآوری محصول ایتالیا به طور کامل بر عملکرد فنی پارچهها و نخها تمرکز دارد تا زمینههای کاربردی را گسترش دهد. ایتالیا طیف وسیعی از پارچه E-Textile (منسوجات هوشمند) را با فناوریهای جدید تولید میکند تا مزایای متمایزی را برای مصرفکننده فراهم کند.
۵- هند
صنعت نساجی و پوشاک در هند یکی از صنایع پر سود برای این کشور محسوب میشود. صنعت نساجی هند به طور کلی به دو بخش طبقهبندی میشود: اول، بخش غیرسازمانیافته شامل بافندگی و صنایع دستی است که در مقیاس کوچک با استفاده از ابزارها و روشهای سنتی انجام میشود. بخش دوم به صورت سازمان یافته است که از ماشین آلات و تکنیکهای مدرن در مقیاس بزرگ استفاده میکنند. هند با گردش مالی حدود ۳۷٫۱۱ میلیارد دلاری در رتبه پنجم کشورهای بزرگ قرار دارد. هند از فناوری فشرده برای تولید انبوه محصولات نساجی – ریسندگی، بافندگی، فرآوری و پوشاک بهره میبرد.
۴- ویتنام
صنعت نساجی ویتنام به تولیدکنندگان و خریداران کمک کرده است که زنجیرههای تأمین خود را با تنوع بسیار، هزینههای پایین نیروی کار و تمرکز صنعت بر تخصصیسازی، مدرنسازی و افزایش ارزش افزوده تهیه کنند. همین عوامل سبب شده تا سفارشهای تولید بسیاری به این کشور داده شود که در رقم صادرات آن تأثیرگذار است. ویتنام با گردش مالی تقریبا ۳۷٫۹۳ میلیارد دلاری، چهارمین صادرکننده برتر جهانی است. همچنین مصرف پوشاک ویتنام در بازار داخلی و جهانی نفوذ عمیق تری نسبت به بازار نساجی دارد. تمرکز عمده این کشور بر تولید اقلام با رقابت پذیری بالا در بازار جهانی و بهبود زنجیره تامین پوشاک و منسوجات است.
۳- بنگلادش
در دهههای اخیر، بنگلادش به عنوان یک قطب اصلی برای تولید پوشاک ظاهر شده است. نقاط قوت این کشور هزینه کم نیروی کار و تعداد بالای نیروی کار است. فناوری پیشرفته و محصولات با کیفیت بالا توانسته بسیاری از برندهای خرده فروشی جهانی را به بنگلادش جذب کند. این کشور با گردش مالی حدود ۳۸٫۷۳ میلیارد دلاری یکی از صادرکنندگان پیشرو نساجی است. صنعت نساجی بنگلادش نیز با سفارش عمده از برندهای بزرگ جهانی به سرعت در حال رشد است.
۲- آلمان
آلمان با ارزش صادرات تقریبا ۳۸٫۹۹ میلیارد دلار پس از چین به عنوان دومین صادرکننده بزرگ منسوجات در جهان است. این کشور در صادرات نخ مصنوعی، پارچه پوشاک بافتنی و الیاف مصنوعی سرآمد است. بیشتر صنایع در آلمان در حیطه مشاغل خرد و متوسط (صنف) است. تمرکز این کشور بر تولید منسوجات با کیفیت بالا بوده است.
۱- چین
کشور چین بزرگترین تولید کننده و صادرکننده منسوجات در جهان به حساب میآید. ارزش صادرات چین در سال ۲۰۲۰ تقریباً ۲۶۶٫۴۱ میلیارد دلار بود. عواملی مانند تولید ارزان قیمت، مواد خام برتر، زیرساخت های صنعتی، ماشین آلات پیشرفته، فرایند کار سازمان یافته در بازارهای داخلی و همچنین جهانی، منجر به شکوفایی این صنعت در کشور چین شده است. هشت دسته اصلی صنایع نساجی چین شامل پارچههای پنبهای، پارچه ابریشمی، پارچههای مصنوعی، پارچههای پشمی، پارچههای بافتنی، ماشینآلات نساجی، الیاف و پوشاک است. این صنعت هر روز در حال رشد است و دولت تمام تلاش خود را برای کمک به رشد بیشتر این صنعت در کشور چین، انجام می دهد.