روش عجیب دوخت و دوز نامرئی ژاپنی
کاکتسوگی (Kaketsugi) به معنای “وصله نامرئی” در ژاپنی – یک روش شگفت انگیز وصله پارچه است که پارچه های آسیب دیده را تا حدی ترمیم می کند که حتی متوجه نمی شوید هرگز آسیب دیده اند.
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا، اکنون که آگاهی در خصوص اثرات تخریبپذیری مد سریع افزایش یافته، تعمیر لباس جهت استفاده دوباره آن، مهم شده است. این روش در قدیم بسیار مرسوم بود و مردم از لباس خود بیشتر نگهداری و طول عمر مصرف آن را افزایش میدادند.
هر انسانی به برخی از لباسهای خود دلبستگی بیشتری دارد و برای او آن لباس خاص است. طبیعتاً تمایل دارد تا از لباس خاصش بیشتر نگهداری کند. چه اتفاقی میافتد وقتی چیزی واقعاً خاص که در قلبمان عزیز است آسیب ببیند؟ شما نه تنها نمی توانید یک لباس با ارزش احساسی را جایگزین کنید، بلکه نمی توانید آن را با وجود پارگی بپوشید. اینجاست که هنر جادویی کاکتسوگی به میان می آید.
همانطور که از نام آن پیداست، این تکنیک منحصر به فرد ژاپنی، تعمیر پارچه شامل ترمیم آسیب هایی مانند سوراخ های روی پارچه یا نخ های شدید پاره شده است، به طوری که لباس در نهایت به خوبی ترمیم می شود.
چند سال پیش، گزارشی درباره کاکتسوگی توسط شبکه تلویزیونی SBS کره جنوبی در فضای مجازی منتشر شد. تمرکز آن بر کار صنعتگر ژاپنی تاکائو ماتسوموتو بود که بیش از ۵۵ سال است که از این تکنیک برای بازسازی لباس استفاده می کند. اگرچه ماتسوموتو تنها کسی نیست که به هنر کاکتسوگی تسلط دارد – شبکه تلویزیونی ژاپنی NHK سال گذشته در مورد تیم پدر و دختری کاتائوکا تسشو و گوتو یوشیکو گزارش داد – بدون شک تعداد چنین اساتیدی رو به کاهش است.
کاکتسوگی یک فرآیند پر زحمت است که با برداشتن یک تکه پارچه کوچک از داخل لباس شروع می شود، جایی که عدم وجود آن مورد توجه قرار نمی گیرد. سپس این قطعه با محلول مبتنی بر استون مسواک زده می شود که برداشتن نخ های جداگانه را کمی آسان تر می کند. کندن تکه پارچه تا نخهای جداگانه احتمالا خستهکنندهترین بخش کاکتسوگی است.
نخهای تازه بازیابی شده سپس با دقت روی سوراخ یا ناحیه آسیبدیده لباس، از جهات مختلف و از دو طرف پارچه دوخته میشوند. پس از اتمام فرایند دوخت، یک چسب به قسمت تعمیر شده زده می شود و از نخ های باقی مانده برای پنهان کردن بیشتر آسیب استفاده می شود.
در نهایت، منطقه تعمیر شده با kaketsugi اتوکشی میشود. این همه چیز را صاف می کند، و در این مرحله تقریباً غیرممکن است که ببینیم این سوراخ در ابتدا کجا بوده است. لباس بی عیب به نظر می رسد.
جالب اینجاست که وصله نامرئی برای سوراخهای کوچک چند میلیمتری به همان اندازه که برای سوراخهای بزرگ با قطر بیش از ۳ سانتیمتر کار میکند، موثر است. فقط تعمیر یک منطقه بزرگ آسیب دیده زمان بیشتری می برد. بنابراین هرچه سوراخ بزرگتر باشد، هزینه تعمیر بیشتر خواهد بود.
طبق وب سایت Kimono Totonoe، شرکتی که مدعی استخدام استادان کاکتسوگی است، قیمت تعمیرات از ۱۳۶ دلار + حمل و نقل برای سوراخ هایی با قطر حداکثر ۰.۵ سانتی متر شروع می شود و تا ۳۶۲ دلار + حمل و نقل برای سوراخ هایی با قطر تا ۳ سانتی متر می رسد. هر چیزی بالاتر از آن بسته به پارچه و پیچیدگی کار باید به طور جداگانه قیمت گذاری شود.
وصله نامرئی با کاکتسوگی ممکن است گران به نظر برسد، اما به خاطر داشته باشید که معمولاً برای لباس های خاص با ارزش احساسی یا تاریخی در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، کار و زمان صرف شده، قطعا ارزش یک هزینه منصفانه را دارد.