نیاز ۶۰ درصدی صنعت پوشاک به واردات پارچه تخت باف/ رشد ۸ درصدی صادرات صنایع نساجی و پوشاک
سرپرست دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صمت گفت: ۶۰ درصد از نیاز صنعت پوشاک به پارچههای تخت باف از طریق واردات تأمین میشود.
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، افسانه محرابی در خصوص وضعیت تولید پارچه در کشور گفت: پارچهها در صنعت نساجی دو نوع تخت بافت و گرد بافت هستند که در حال حاضر، پارچه گردباف مورد نیاز کشور از طریق تولید داخل تأمین میشود و نیازی به واردات در این بخش نداریم.
وی مشکل اصلی پارچه را مربوط به پارچههای تخت بافت مورد مصرف در پوشاک دانست و افزود: این پارچه ها، گلوگاه زنجیره در صنعت نساجی و پوشاک است و باید با ایجاد مزایا و در نظر گرفتن تمهیداتی سرمایهگذاران را برای سرمایه گذاری در این بخش ترغیب کرد.
محرابی با بیان اینکه حاشیه سود پارچه نسبت به کل کالاهای زنجیره صنعت نساجی بسیار پایین است، ادامه داد: مشکل اصلی در عدم تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این بخش به دلیل حاشیه سود پایین است و باعث شده تا در حال حاضر ۶۰ درصد از نیاز صنعت پوشاک به پارچههای تخت باف از طریق واردات تأمین شود.
گفتنی است پارچههای تخت بافت در تولید پوشاک زنانه و مردانه و منسوجات خانگی کاربرد دارند.
در بخش تأمین پارچههای فاستونی، جین، کتان که در تولید پوشاک استفاده میشود کشور به ۶۰ درصد واردات نیاز دارد، اما در تامین پارچههای تخت بافت برای تولید منسوجات خانگی، عمده نیاز کشور از طریق تولید داخل برطرف میشود.
سرپرست دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صمت گفت: سال گذشته صادرات صنعت نساجی و پوشاک از نظر وزنی ۸ درصد و از نظر ارزشی ۶ درصد رشد داشته است.
افسانه محرابی با اشاره به فعال سازی حدود ۲۰۰ واحد راکد نساجی و پوشاک در طول سه سال گذشته گفت: امسال نیز فعالسازی ۴۰۵ واحد راکد در دستور کار است که ۱۳۸ واحد امسال راهاندازی میشود.
سرپرست دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صمت همچنین گفت: تولید نیز در برخی حوزهها تا حدود ۱۲ درصد رشد داشته است.
محرابی با بیان این که بخش قابلتوجهی از مواد اولیه صنعت پوشاک و نساجرشد ۸ درصدی صادرات صنایع نساجی و پوشاکی در داخل کشور تولید میشود، افزود: اکنون در برخی مواد اولیه مانند نخهای سیستم پنبهای بهطور تقریبی خودکفا هستیم. دو درصد از نخهای آکریلیک نیز به علت لزوم تنوع رنگی به ویژه در تولیدات صادراتی، وارد میشود.
سرپرست دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صمت یکی از عوامل مهم در تولید خوب، باکیفیت، قابلرقابت و صادراتی را ماشینآلات دانست و گفت: در صنعت نساجی و پوشاک حداکثر هر ۱۰سال یک بار بايد ماشین آلات بازسازی و نوسازی شود.