طرح ساماندهی لباس فرم مدارس با همکاری سازمان دانشآموزی و اتحادیه پوشاک
تفاهمنامه همکاری مشترک برای سال تحصیلی پیش رو، فی مابین سازمان دانش آموزی شهر تهران و اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک تهران در محل اتحادیه پوشاک با حضور ابوالقاسم شیرازی، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک استان تهران و عباس باستانی، رئیس سازمان دانش آموزی شهر تهران برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا، از آنجایی که با شروع سال تحصیلی موضوع لباس فرم دانشآموزی و قیمتهای متفاوت آن مسئلهساز میشود، سازمان دانش آموزی و اتحادیه پوشاک تصمیم دارند قدمی در رفع این معضل بردارند. تجربه این همکاری اولین بار دو سال پیش قبل از آغاز اپیدمی کرونا محقق شد و منجر به اقدامات اجرایی مثبت و سازنده در این راه گردید.
شیرازی، رئیس اتحادیه پوشاک تهران درخصوص تجربههای اجرایی گذشته گفت: در سال ۹۹ یعنی قبل از آغاز همهگیری کرونا، اتحادیه با سازمان دانشآموزی تفاهمنامهای را منعقد کرد و خداروشکر خروجی مثمرثمری داشت.
از اینرو با شروع مجدد مدارس و به جریان افتادن دوخت لباس فرم مدارس، سازمان دانشآموزی تهران نیز درخواست شروع مجدد همکاریها با اتحادیه را داشت.
در راستای این تفاهمنامه، اتحادیه با کمک کارشناسان کمیسیون کارشناسی و بازرسی خود، به تعیین قیمتهای لباس فرم مدارس اقدام میکند و از این طریق از قیمتگذاریهای سلیقهای در این راه جلوگیری میشود.
شیرازی افزود: اتحادیه علاوه بر نظارت روی قیمت دوخت و دستمزد، تلاش میکند تا بر استاندارد، کیفیت پارچههای مصرفی و بهداشت نیز نظارت داشته باشد. زیرا بهداشت لباس دانشآموزان از موضوع بسیار مهمی برخوردار است و تولیدکنندگان میبایست از پارچههای با کیفیت و مناسب استفاده کنند.
باستانی در خصوص وظایف سازمان دانشآموزی گفت: این سازمان یکی از چهار تشکل زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش است که دو وظیفه عمده را بر عهده دارد. نظارت بر سرویس مدارس و همین مسئولیت لباس فرم مدارس از وظایف شاخص این سازمان محسوب میشود که در این راستا از تجربیات و تولیدکنندگان اتحادیه پوشاک استفاده میشود.
باستانی از طراحی سامانهای برای لباس فرم مدارس خبر داد و تصریح کرد: دو سال پیش سازمان دانشآموزی سامانهای را طراحی کرد که هر تولیدکنننده میبایست در آنجا مشخصات خود را ثبت میکرد. اطلاعات توسط اتحادیه پوشاک مورد بررسی قرار میگرفت، اگر تولیدکنندهای فاقد جواز صنفی معتبر بود، برای دریافت جواز به اتحادیه ارجاع داده میشد. مدارس نیز موظف بودند که فقط تولیدکنندههای مجوز دار و قانونمند و مورد تأیید اتحادیه در این سامانه را انتخاب کنند.
رئیس سازمان دانشآموزی استان تهران افزود: در سال ۹۹ با کمک اتحادیه پوشاک بیش از ۴۰۰ تولیدکننده در سامانه مذکور ثبتنام و کار تولید لباس فرم مدارس را انجام دادند.
باستانی هدف از این کار را نظارت بر قیمتها دانست و گفت: در سالهای گذشته، قیمتهای لباس فرم مدارس تفاوت بسیار زیادی با هم داشته و این امر سبب نارضایتی اولیاء شده بود. از اینرو از اتحادیه درخواست کردیم که به دلیل تجربه و دارا بودن کارشناسان خبره در حوزه پوشاک، ما را در این امر یاری کند. همچنین اتحادیه دو سال پیش یک فرم هزینه به صورت دقیق از میزان قیمت استاندارد در لباس فرم مدارس تهیه کرد که این فرم به ۸ مدل مختلف بنا به تفاوت پایههای کلاس و جنسیت دانشآموزان، تدوین شده بود.
شیرازی با توجه به دارا بودن مسئولیت شورای هماهنگی صنوف پوشاک ایران افزود: یکی از اهداف این شورا، همافزایی در بحث لباس فرم مدارس است. همچنین این اتحادیه به دلیل وظایف ذاتی خود در این راه تلاش میكند تا لیست قیمتهای مناسب دوخت لباس فرم دانشآموزان را منتشر كند. اگر مدرسهای صلاح دید تا لباسی متفاوت ارائه دهد، میتواند با رضایت انجمن اولیاء مربیان خود و با محوریت نظارت مدیر مدرسه به این کار اقدام نماید.
رئیس اتحادیه پوشاک تهران در خاتمه عنوان کرد: اگر اولیاء از میزان قیمت و کیفیت لباس فرم فرزند خود شکایتی دارند، میتوانند در وبسایت اتحادیه به نشانی http://www.espt.ir وارد شده و در قسمت فرم شکایت درخواست خود را ثبت نمایند تا کمیسیون تخصصی شکایات و حل اختلاف این اتحادیه در اسرع وقت به موضوع آنها رسیدگی نماید.