احتمال توقف صادرات پنبه ازبکستان به ایران در سالهای آینده
مدیرکل صنایع نساجی و منسوجات وزارت صمت از پاسخگو نبودن تولید داخلی محصول پنبه مورد نیاز صنایع نساجی و پوشاک خبر داد و اعلام کرد، رفع این مشکل در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا به نقل از روابط عمومی انجمن همگن صنایع نساجی و چرم استان البرز، محسن گرجی (مدیرکل صنایع نساجی و منسوجات وزارت صمت) در کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته اتاق بازرگانی ایران گفت: در زنجیره تامین نیاز مواد اولیه صنعت نساجی به صورت مستمر با روند افزایش تولید منسوجات و پوشاک مواجه هستیم و باید برای تامین پنبه مورد نیاز این صنایع برنامه مناسبی را به مرحله اجرا درآوریم.
گرجی تصریح کرد: با توجه به استقبال بازار مصرف از پوشاک تولید داخلی و تلاش و همت صنایع نساجی و پوشاک کشور در روند افزایش کمی و کیفی محصول، این صنایع سالانه به ۱۵۰ هزار تن پنبه نیاز دارند که در حال حاضر ۵۰ تا ۶۰ هزار تن از این مقدار پنبه توسط کشاورزان تولید می شود .
گرجی همچنین با اشاره به اینکه مابقی نیاز به پنبه از دیگر کشورهای منطقه از جمله ازبکستان وارد می شود افزود: ازبکستان صادرات محصول پنبه را محدود کرده است زیرا اخیرا پنبه را خودشان به نخ تبدیل می کنند تا ارزش افزوده بیشتری در بر داشته باشد.
پیش بینی می شود ازبکستان سالهای آینده از ارسال نخ به ایران خودداری کند. مدیرکل صنایع نساجی و منسوجات وزارت صمت گفت: پیش بینی می شود ازبکستان در سال های آینده از ارسال محموله های نخ پنبه به ایران نیزخودداری کند و ظاهرا این کشور قصد دارد به جای صادرات پنبه تولید پارچه را درپیش گیرد.
وی با تاکید بر اهمیت و راهبردی بودن نیاز صنایع نساجی و پوشاک کشور به پنبه ، یکی از راهکارهای تامین پنبه این صنایع را اقدام در مسیر بهره گیری از کشت فرا سرزمینی عنوان کرد.
گرجی تصریح کرد: دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت آمادگی دارد در بستر تفاهم نامه ای با این کمیسیون در راستای کشت فرا سرزمینی گام های موثری بردارد.
تولید پنبه ازبکستان بدون استفاده از کودکان و نیروی کار اجباری