هوش مصنوعی، طراح لباس و پارچه آینده
مطالعه جدیدی که توسط دانشگاه ملی پوسان کره جنوبی انجام شد؛ نشان میدهد که طراحیهای مشترک مدلهای هوش مصنوعی و انسان میتواند آینده طراحی مد را متحول کند و به عنوان یک ابزار آموزشی عمل نماید.
طبق تحقیقات پایگاه خبری ایرتانا، مطالعه ای درخصوص کاربرد عملی مدلهای هوش مصنوعی (AI) برای ایجاد طرحهای خلاقانه و کار با طراحان انسانی در حوزه مُد صورت گرفته است. این مطالعه توسط استادیار پروفسور یون کیونگ لی از دانشگاه ملی پوسان در کره جنوبی انجام شد.
پژوهش نامبرده در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۲ به صورت آنلاین در مجله بینالمللی مهارتهای تفکر و خلاقیت (Thinking Skills and Creativity) مربوط به کشور هلند، در دسترس قرار گرفت و متعاقباً در جلد ۴۶ مجله در دسامبر ۲۰۲۲ منتشر شد.
مطالعه فوق نشان می دهد که در سال های اخیر استفاده از هوش مصنوعی در صنعت مد رشد قابل توجهی داشته است. به عنوان مثال، در حال حاضر برای شخصی سازی توصیه های مد برای مشتریان، بهینه سازی مدیریت زنجیره تامین، خودکارسازی فرایندها و بهبود پایداری برای کاهش ضایعات استفاده می شود.
یون کیونگ لی، استادیار دانشگاه و نویسنده اصلی این مطالعه، مشتاق بود تا دریابد که آیا میتوان همکاری مؤثری بین انسان و هوش مصنوعی به منظور طراحی خلاقانه وجود داشته باشد یا خیر؟. وی توضیح میدهد “باور کنونی بر این است که هوش مصنوعی عمیقاً در ما ریشه دوانده است، اما این مطالعه نشان میدهد که یک انسان می تواند بهتر از هوش مصنوعی عمل کند.”
مقایسه نشان داد که طرحهای تولید شده توسط انسان و هوش مصنوعی مشابه بودند، اما بزرگترین تفاوت منحصر به فرد بودن و اصالتی بود که در طرحهای انسانی مشاهده میشد که از تجربیات آن شخص نشأت میگرفت.
با این حال، استفاده از هوش مصنوعی در کارهای تکراری می تواند کارایی طراحان را بهبود بخشد و زمان آنها را برای تمرکز بر روی کار خلاقانه بسیار دشوار، کاهش دهد.
این تحقیق همچنین نشان میدهد که طرحهای تولید شده توسط هوش مصنوعی، میتواند به عنوان یک ابزار یادگیری برای افرادی استفاده شود که در زمینه مد تخصص ندارند؛ اما میخواهند خلاقیت خود را کشف کنند. زیرا هوش مصنوعی میتواند به آنها در ایجاد طرحهای خود کمک کند.
پروفسور لی همچنین عناصر مختلف یک سیستم پیچیده را که در طراحی مشترک انسان و هوش مصنوعی دخیل هستند را تعریف و مطالعه کرده است و یک مدل انسان – هوش مصنوعی ایجاد نموده که در آن طراح با هوش مصنوعی همکاری می کند تا یک ایده طراحی جدید را ایجاد کند.
او در پایان میگوید: “در آینده، همه میتوانند با کمک مدلهای هوش مصنوعی، خالق یا طراح مد باشند. تاکنون تنها طراحان مد حرفهای توانسته اند که لباس و پارچه طراحی و به نمایش بگذارند. اما در آینده این امکان برای هر کسی وجود خواهد داشت که لباس مورد نظر خود را طراحی کند و خلاقیت خود را به نمایش بگذارد.”