حمایت اتحادیه جهانی کارگران صنعتی از افزایش دستمزد کارگران پوشاک بنگلادش
اتحادیه جهانی کارگران صنعتی (IndustriALL Global Union) از دولت بنگلادش میخواهد تا یک هیئت دستمزد برای بازنگری حداقل دستمزد کارگران پوشاک در این کشور تشکیل دهد
به گزارش پایگاه خبری ایرتانا به نقل از IndustriAll، شورای اتحادیه جهانی کارگران صنعتی در بنگلادش خواستار افزایش حداقل دستمزد از ۸۰۰۰ BDT (75 دلار آمریکا) به BDT23000 (215 دلار) برای کارگران پوشاک هستند، زیرا تورم سرسامآور باعث میشود که کارگران برای تأمین مخارج زندگی خود با مشکل مواجه شوند.
حدود ۸۰ درصد از درآمد صادراتی بنگلادش از بخش پوشاک است و اکثر کارگران در این کشور در این حوزه مشغول به کار هستند؛ به همین خاطر اتحادیه جهانی کارگران صنعتی نگاه ویژهای به آنها دارند.
اتحادیه جهانی کارگران صنعتی نماینده ۵۰ میلیون کارگر در ۱۴۰ کشور در بخشهای معدن، انرژی و تولید است که برای شرایط کاری بهتر و حقوق اتحادیههای کارگری در سراسر جهان مبارزه میکند. این اتحادیه قدرت شرکتهای چند ملیتی را به چالش میکشد و با آنها در سطح جهانی مذاکره میکند.
اتحادیه جهانی کارگران صنعتی از دولت بنگلادش میخواهند که فوراً یک هیئت دستمزد برای بررسی حداقل دستمزد ماهانه کارگران پوشاک تشکیل دهد. قانون کار بنگلادش هر پنج سال یکبار مستلزم تشکیل یک هیئت جدید دستمزد است تا ساختار دستمزد هر صنعت را تنظیم کند. دولت آخرین بار دستمزد کارگران پوشاک را در سال ۲۰۱۸ بررسی کرد، زمانی که حداقل دستمزد یک کارگر پوشاک ابتدایی ۸۰۰۰ BDT (75 دلار) تعیین شد.
خواستههای شورای اتحادیه جهانی کارگران صنعتی در بنگلادش شامل حداقل دستمزد یک کارگر ابتدایی پوشاک است که ۲۳۰۰۰ BDT (215 دلار) با افزایش سالانه ۱۰٪ در مقابل ۵٪ فعلی تعیین شده است. از دیگر خواسته های این شورا میتوان به افزایش تسهیلات کارگران با توجه به تورم هزینه های زندگی اشاره کرد.
وضعیت بازار در بنگلادش بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ به شدت تغییر کرده است. با افزایش سرسامآور تورم، کارگران از عهده استانداردهای زندگی مناسب برنمیآیند. نرخ تورم در بنگلادش در آگوست ۲۰۲۲ از ۹.۵ درصد گذشت که بالاترین میزان در یازده سال گذشته است. در همین حال، صادرات پوشاک آماده (Ready-made garments) از این کشور با ۱۴.۳۱ درصد افزایش به ۲۷.۴۱۸ میلیارد دلار در ماه جولای ۲۰۲۲ تا ژانویه ۲۰۲۳ رسید.
دولت بنگلادش باید فوراً هیئتی از نمایندگان کارگران تشکیل دهد تا حداقل دستمزد ملی این افراد را مشخص کنند. افزایش تورم این کشور، کارگران پوشاک را در وضعیت وخیمی قرار داده است. امیرالحاق امین، ریاست شورای اتحادیه جهانی کارگران صنعتی در بنگلادش، گفت: دستمزد کارگران باید متناسب با افزایش هزینههای زندگی و اقدامات تأمین اجتماعی کافی بازنگری شود.